Charmelessen

Hoe te begrijpen wat ons voorkomt dat we aantrekkelijker zijn en omgaan met wat onze charme vasthoudt? Onze correspondent Inna Fichtengoltz ontmoette een psycholoog om antwoorden op deze vragen voor mezelf persoonlijk te vinden.

Psycholoog Marik Khazin werkt in Israël en komt naar Rusland om te raadplegen, trainingen te geven: het helpt mensen om spontaniteit te ontdekken. In de Khazin zelf spontaniteit net zo veel als je wilt. En ook energie, vertrouwen, glimlach en onmiddellijk ontstaan ​​dat we hem al lang bekend zijn geweest, zijn ze, de componenten van de charme, die we niet alleen zouden spreken, maar ook een experimenteel expressoverleg met mij uitvoeren Als klant.

Het is niet dat ik mezelf als volledig onverwarmd beschouwde – soms begin je onbekend te gloeien waarom – maar toen Marik me begon te ondervragen, deden er volledig verschillende scènes op in mijn geheugen.

Hier werd ik gekozen door de voorzitter van de Raad van de Detachment en ik sta voor de klas, in een poging het actieplan te uiten, maar niemand luistert naar mij. Dus ik maak een rapport tijdens een vergadering, maar iedereen wordt weer afgeleid. Een heel jonge medewerker zegt: “Laten we luisteren!” – en iedereen kalmeert meteen, kijkend met respect naar haar – niet naar mij. En ik weet niet waarom ik plotseling begin te hoesten.

Er is een knobbel in de keel, na een tijdje heb ik alleen genoeg om me te waarschuwen dat ik op het punt stond te betalen

“Ik denk dat dit moeilijke ervaringen zijn”, zegt Khazin. – Wat voel je als je het vertelt?»Ik luister naar mezelf: dit is wrok en machteloosheid. “Wrok is een effectief gevoel,” merkt Marik op, “je kunt hem schreeuwen. Maar machteloosheid is dat niet, en het is echt moeilijk. Powerlessness is immers de woede die we niet hebben uitgedrukt, niet uitgedrukt. Vertel me wie het belangrijkste in uw familie was?””

“Tante,” antwoord ik. Moeder’s oudere zus, tante Rita, regeerde alles: ze keurde het huwelijk van haar moeder niet goed en herinnerde de vader af en toe altijd eraan dat het appartement waarin we leven van haar is. In dit verband probeerde papa vaker thuis te zijn, en uiteindelijk gescheiden ouders.

Tante Rita vocht gretig met me – ze hield echt van me. Maar het was de moeite waard om niet te doen wat ze bestelde, begon een vreselijk schandaal in het huis, waarin iedereen werd getekend. Ik verstopte me in de voorraadkast en huilend daar, dacht ik dat weinigen zouden hebben herkend die glimlachende dame in deze schreeuwende rode vrouw, die verkopers op de markt de prijs verlaagden en de tassen van de man op straat brachten. Tante Rita was charmant, ze had charisma ..

‘En je geeft je charme op om niet in tante te worden?” – Vraagt ​​Marik. Ik ben stil. Er is een knobbel in de keel, na een tijdje heb ik alleen genoeg om me te waarschuwen dat ik op het punt stond te betalen. “Mensen die niet in staat zijn om te huilen, lachen niet,” antwoordt Marik. – Ik huil ook. Als het pijn doet – ik huil, als ik grappig ben – lach ik als ik verdrietig ben – ik ben verdrietig “.

Ik herinner me dat het mogelijk was om alleen in de voorraadkast te huilen: toen tante Rita geloofde dat ik het te hard deed, zei ze (soms met mijn hoofd): “Kom op, nou ja, rustig!””

“Nu zullen we uw innerlijke prestaties analyseren”, vervolgt Marik Khazin. -Een meisje leeft in jou, die altijd wordt gezegd: “Kom rustig!”, En je kunt jezelf

niet manifesteren. Je vader had ook een vergelijkbare situatie – hij probeerde mannelijke energie te tonen, maar hij kreeg niet. En de vader, aan wie je het meest inleven, zit in je – en dit beïnvloedt je stem, die misschien luid klinkt, maar stil en verstikt klinkt. En de tante zit in jou. Maar omdat deze afbeelding voor u verschrikkelijk is, zit het diep. En tante is je belangrijkste leraar van charisma. Vertel me nu hoe je je voelt?””

Er was een harde hete brok in de keel, die langzaam begon te verschuiven naar de zonneplexus. “Stel je deze klomp voor”. Ik luisterde naar mezelf – en een brok vond een vorm en zelfs kleur. Het was een kleine paarse veer die niet vrijelijk toestond om vrij te ademen. “De lente? – Vraagt ​​Khazin. – Laten we erachter komen wat ze van je wil. Stel je voor dat zij jij bent en begin: “Ik ben een veer in Inna in de keel …”, en beantwoord haar dan “.

Dialoog met een veer verergerde alleen mijn machteloosheid. Ik merk nauwelijks op hoe mijn stem verandert, ik bedreig de lente op een lege en sombere toon, laat het achter om te vertrekken, en ze antwoordt snel en leuk: “Ik zal niet vertrekken, ik zal niet vertrekken, ik zal de weg doen ik wil!””

“Je vecht met haar,” vat Marik Khazin samen. – maar dit is geen oorlog, maar een oorlogsspel. En de muziek van deze dialoog kan lijken op de muziek van een ander: alsof een van de volwassenen je vertelt om te eten of lessen te doen, en je antwoordt: “Ik wil het niet, ik zal het niet zijn!»Dergelijke gesprekken in mijn jeugd duurden niet lang. Het was mogelijk om samen te lachen, maar het deed niet zonder een flip. “En toen werd deze dialoog intern”, legt Khazin uit. – Je leidt het nog steeds, hij leeft in je in de vorm van dit voorjaar. “.

Mijn communicatie met de lente eindigt niet. Het blijkt dat het bestaat om me te beginnen, me te dwingen om te bewegen, te dansen – en het wordt plotseling veel gemakkelijker voor mij om te ademen.

“Laten we een contract afsluiten met een lente,” suggereert Marik. – Laat haar uw consultant zijn. Vertel haar: “Ik ben er alleen van tijd tot tijd klaar voor om naar je te luisteren!”En wanneer je beweegt, zal de lente dichtbij zijn, en als je stopt, zul je innerlijk vries, je zult het weer voelen”.

Ik neem afscheid van het voorjaar, we nemen afscheid van Marik Khazin – dit is niet mijn eerste ervaring met een psycholoog, dus het gevoel dat je van binnenuit vol energie was, ik ken me. En het feit dat mensen in de metro naar me beginnen te glimlachen, voegt alleen energie toe.

Een paar dagen later haast ik me naar de bushalte. De weg gaat omhoog, het is moeilijk voor mij om op te staan ​​- soms stop ik zelfs om mijn adem te halen. Maar deze keer gebeurt er niets van dat soort – ademhaling blijft gemakkelijk en gratis. De lente doet zijn werk.

“Er is een charme in ieder van ons”

Psychologieën: is onze charme altijd geassocieerd met de ervaring van kinderen?

Marik Khazin: Ja, omdat het van ouders en geliefden is dat we het alfabet van gedrag leren. En dan leven we in overeenstemming met haar, niet wetende dat ze kan worden vervormd. Het is voor sommige mensen moeilijk om zich openlijk te gedragen, te glimlachen en dichter bij anderen te komen, omdat ze gewoon niet weten hoe ze het moeten doen. In de kindertijd raakten ouders ze alleen aan, indien nodig, glimlachten weinig en communiceerden droog, alleen in de zaak.

Is het mogelijk om charme te leren?

Hij hoeft niet te studeren, omdat een charmant persoon in elk verborgen is, je hoeft hem alleen maar manifest te geven. Ik zie vaak mensen die onbewust een weerzinwekkende indruk maken, kleden zodat niemand er aandacht aan besteedt. Verrassend genoeg kunnen ze zelfs slechter beginnen te ruiken, omdat ze bang zijn of niet willen!

Tijdens mijn training “imago and presentatie” brengen de deelnemers de details van hun garderobe, kleden zich zoals gewoonlijk, passen vrouwen hun gebruikelijke make -up toe – en luisteren vervolgens van alle leden van de groep regelrechte meningen, hoe aantrekkelijk ze zijn.

In Rusland houden vrouwen om de een of andere reden graag de zakdoeken op hun schouders, en de sjaals zijn erg oud voor de vrouw. Ze dragen liever grijs, ga met hetzelfde kapsel tot veertig jaar! En het is eng om te veranderen, omdat we onszelf niet kennen, niet zien en niet willen zien. Ik stel voor om met mij te experimenteren. Iemand heeft nooit make-up geprobeerd! Iemand deed vroeger een ding dat een ander was! We kunnen anders zijn. En onder andere – charismatisch, aantrekkelijk, seksueel en spontaan.

Het gebeurt dat we worden geopenbaard onder vrienden en communiceren met vreemden, we gedragen ons op een heel andere manier.

Natuurlijk reageren we op omstandigheden. Maar niemand kan charme in ons opnemen, behalve onszelf. Charme en charisma zijn het resultaat van ontspanning, openheid en vertrouwen dat in jezelf te vinden is. Omdat ieder van ons alles heeft – inclusief een charmante, charismatische persoonlijkheid. Het leven is een geweldig avontuur of niets. En als je het leven als een avontuur verhoudt, dan zal er een verlangen zijn om te leven, gezond, spontaan en charmant te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *