Зображення для заголовку: Історичні архітектурно-містобудівні комплекси : наукові методи дослідження , Навчальний посібник ЛНАМ Електронний каталог

В., 2019. Підходи до визначення понять «морфологія» та «морфологія міста» в контексті теорії містобудування. Містобудування та територіальне планування, 69, с. Займається підготовкою здобувачів рівня «кандидат архітектури», «доктор філософії» за тематикою формування та розвиток об’єктів містобудування.

історичні архітектурно-містобудівні комплекси: наукові методи дослідження

У статті розглянуто особливості архітектури та ландшафтної композиції палацово-паркових комплексів романтичного стилю XIX – початку XX ст. Львівської області. Детально проаналізовано стан збереженості архітектурного комплексу у Мостиськах, розкрито питання його функціонування та власності. Розділ 2.4.

Видавництво Львівської політехніки

Методика дослідження архітектурно-розпланувальної структури малих міст та містечок Галичини, закладених у другій половині XVI – XVII ст. Офіційний веб-сайт Національного університету «Львівська політехніка». Та Лисенко, О. Ю., 2017. Особливості застосування графічних підходів у розробленні містобудівних концепцій. Містобудування та територіальне планування, 65, с. Топилко С.

Дисципліна передбачає засвоєння аспірантами спеціальних методів дослідження в архітектурі, містобудуванні, мистецтві та дизайні. Лисенко, О. Ю., Ідак, Ю. Та Топилко С.

Увійти в обліковий запис

У першій частині систематизовано та охарактеризовано методи наукових досліджень, які рекомендовано використовувати в галузі містобудування, історичного містоутворення, історії архітектури та суміжних дисциплінах. У другій частині подано логічну послідовність застосування різних методів для дослідження об’єкта. Після проголошення Україною незалежності у 1991 р. І започаткування суспільно-економічних реформ істотно змінилася ситуація в галузі архітектури, містобудування та охорони спадщини.

Міста розвиваються в умовах становлення демократії, самоврядування, започаткування децентралізації територіального управління. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом «Архітектура». Переважно фахові дослідження у галузі історії містобудування https://galas.te.ua/2023/10/nareshti-stratehichna-hra-star-trek-infinite-za-motyvamy-vidomoho-serialu-zorianyj-shliakh-vyjshla/ та архітектури України спираються на джерельну базу. Проте опрацювання цієї джерельної бази не є систематизованим, а мало б ґрунтуватись на певних наукових методах. У сучасному науковому обігу відсутня наукова та навчальна література щодо комплексних досліджень, які б сприяли повному розкриттю об’єктів архітектурно-містобудівних комплексів.

Посібник – результат багаторічних досліджень історично сформованих містобудівних комплексів, що підтверджується науковими здобутками авторів та численними публікаціями у цій галузі. Для наукових працівників, викладачів, аспірантів, студентів та усіх, хто спеціалізується в галузях архітектури, містобудування, містознавства, історії та суміжних з ними дисциплінах. Містить перелік вибіркових навчальних дисциплін, які викладаються в університеті.

: Навчальний посібник

Ще не маєте облікового запису? Зареєструйтесь тут.