Журнал «софія» Кафедра Релігієзнавства Кну Ім Тараса Шевченка

Текст доступний на умовах ліцензії Creative Commons Attribution-ShareAlike; також можуть діяти додаткові умови. Детальніше див. Умови використання. Всі його підрозділи та кадри перейшли у ведення «Релігієзнавства». Сьогодні, у стінах філософського факультету відбулося справжнє свято – вручення дипломів. Лист буде відправлено в службу підтримки.

По-друге, це міждисциплінарні розвідки, так необхідні сучасній постнекласичній науці. Нарешті, це намагання сповідувати вірність духовним орієнтирам, що склали фундамент європейської культури та української екзистенції. Климов В.В. Свобода совісті, церква, релігійність в українському суспільстві періоду незалежності. Збірник статей.

  • – К., 2002.
  • –К.,2006.
  • © Всі права захищено.
  • Проблеми української релігійної свідомості (за ред. А.Колодного і О.Сагана).

– К., 2001. Правові основи свободи совісті, релігії та релігійних організацій. Збірник документів. М.Бабія. – К., 2002. Річинський А.

Опублікований щорічний звіт міста Києва за 2022 рік містить ключові соціально-економічні показники столиці. Це двотомне видання, що містить факти та цифри, відображаючи життєдіяльність міста під час активної боротьби проти російської навали. Звіт створений Департаментом економіки та інвестицій КМДА спільно з комунальною науково-дослідною установою “Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста”.

У Столиці Опубліковано Річний Звіт Міста Києва З Ключовими Показниками Його Життєдіяльності За 2022 Рік

Нові релігійні течії та організації в Україні. – К., 1997. Переяслав – 1654 в історії Української Церкви. За ред.А.Колодного і А.Гудими. – К.-Тернопіль, 2003. Християнство і особа.

– Одеса, 2008. Арсен Річинський і проблеми Помісної Української Церкви. – Тернопіль, 2008. Черенков М. Європейська Реформація та український євангельський протестантизм (генетико-типологічна спорідненість і національно-ідентифікаційні виміри). Филипович Л.

наукові видання з релігієзнавства

Виходив друком як частина багатосерійного видання «Наукові записки НаУКМА» (серія «Філософія та релігієзнавство»). З 2018 року “Наукові записки НаУКМА. Філософія та релігієзнавство” виходить як окреме видання. Кожний випуск журналу виходить у друкованому й електронному вигляді. Електронну версію обов’язково розміщують у вільному доступі на сайті журналу та в інституційному репозитарії НаУКМА eKMAIR, а також передають до Національної бібліотеки України імені В. Вернадського для розміщення на порталі «Наукова періодика України».

Журнал заснувала в 1996 р. Кафедра філософії та релігієзнавства Національного університету «Києво-Могилянська академія». У 1996‒2017 рр.

Книги З Релігієзнавства

Академічне релігієзнавство (мультимедійне видання).За ред. https://my.ua/news/cluster/2023-06-21-chogo-ochikuvati-vid-ios17-u-apple-podililisia-podrobitsiami/2fbb5190-1069-11ee-a7aa-f29110c04e53 –Львів, 2007. Тезовий виклад матеріалу / А. Колодний, В.

Витоки Релігієзнавства Як Науки

Статті присвячені переважно історії християнства в Україні, особливо буттю конфесій в роки радянської влади. Цікавими є статті з природи і особливостей релігійної свідомості. Вміщено статті, присвячені пам’яті відомого релігієзнавця-полтавчанина Володимира Пащенка.